NSKs valdebatt Stockholms mest välbesökta

Den 24:e augusti anordnade NSK en valdebatt om idrottsliga förutsättningar för barn och unga i Stockholm, med ett tredelat fokus på dels idrottsliga förutsättningar i stort, dels lösningar på anläggningsbristen och dels situationen på Norrmalm. Över 200 personer var på Norra Reals BP och såg debatten, vilket gjorde det till den största idrottspolitiska debatten inför 2022 års kommunval i Stockholm.

Flera partier kom med nya löften och utfästelser under debatten. Alexander Ojanne (S) hade tidigare under dagen gått ut med ett löfte om att satsa ytterligare en miljard på idrotten, utöver majoritetens budgeterade fyra miljarder. Liberalernas Hanna Wistrand lovade att bygga en 11-spelsplan på Bellevue BP och Centerpartiets Karin Ernlund presenterade planer för att bygga fem 11-spelsplaner intill Älvsjö station.

Det ska bli en 11-spelsplan på Bellevue BP, det är ett vallöfte. [...] Det kommer vi att driva i budgetförhandlingar som Liberalerna.
— Hanna Wistrand (L)

Samtliga partier i kommunfullmäktige var inbjudna och skickade representanter till debatten, som kompletterades av en välmeriterad expertpanel som kommenterade politikernas inlägg innan och efter varje tema. På debatten deltog:

Hassan Jama (V) - Vice ordförande i idrottsnämnden
Luis Lineo (FI) - Ledamot i partistyrelsen för (FI)
Alexander Ojanne (S) - Riksdagsledamot och borgarrådskandidat för (S)
Gabrielle Gjerswold (MP) - Förstanamn för (MP) i Stockholm
Karin Ernlund (C) - Idrottsborgarråd
Hanna Wistrand (L) - Ledamot i idrottsnämnden
Anna König Jerlmyr (M) - Finansborgarråd
Nike Örbrink (KD) - Ledamot i kommunfullmäktige och ordförande KDU
Angelika Bengtsson (SD) - Riksdagsledamot och idrottspolitisk talesperson

Jonatan Lamy - Moderator

Martin Carlon - Ordförande, Norrtulls Sportklubb
Lars Ekholmer - Ordförande, Stockholms fotbollförbund
Niklas Ek - Projektledare, Generation PEP
Niklas Nordström - F.d. kommunstyrelsens ordförande, Luleå

Norrtulls Sportklubb anordnade debatten i syfte att bilda opinion kring den allvarliga anläggningsbristen på Norrmalm och i Stockholm, under en valrörelse där idrotten fått mer synlighet än på många år. Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson har bland annat sagt att denna mängd av idrottspolitiska diskussioner hos alla partier “aldrig har hänt förr i idrottshistorien”.

Se hela debatten i videospelaren nedan.

Det här inlägget är en del av NSKs satsning Rösta för idrotten! där vi belyser idrottspolitiken i Stockholm inför valet 2022.


Föregående
Föregående

Stockholm Street Championships 2022: en av Sveriges största street-turneringar!

Nästa
Nästa

NSK anordnar Stockholms största idrottspolitiska valdebatt!