Stockholm Street Championships 2022: en av Sveriges största street-turneringar!

Under vecka 33 anordnade NSK streetfotboll-turneringar under parollen Stockholm Street Championships 2022. Vi har intervjuat Jonatan Lamy som varit projektledare - om evenemangets toppar, dalar och chansen att vi får tillbaka streetfotbollen under 2023.

En av kvartsfinalerna i turneringen Oden Edition.

Hej Jonatan! Hur har det gått att projektleda det här eventet?
Det har gått superbra! Vi anordnade tre turneringar på olika platser i Stockholm under vecka 33. Vi började på plattan, körde Medborgarplatsen på onsdagen och avslutade med Odenplan på lördagen. Superlyckat, verkligen!

Hur såg upplägget ut?
Vi körde drop-in hela förmiddagen och eftermiddagen fram till kl. 16, sen blev det en turnering med alla lag som kom dit och skrev upp sig. Riktigt old-school med kartong och spritpenna, haha!

Jonatan skriver upp lag till turneringen på Odenplan.

Vad har varit roligast med turneringarna?
Flera saker! Det var helt otroligt att få anordna fotbollsturneringar på så centrala platser i Stockholm - man träffar så otroligt många spännande människor och engagerar nästan varje person som går förbi på något sätt. Framförallt var det fantastiskt att så många ställde upp och ville spela - på plattan hade vi plats för 16 lag och behövde stänga anmälan efter tio minuter! Det var säkert 30-40 lag som kom fram och ville anmäla sig under turneringens gång.

Vad gjorde ni då?
Efter plattan hade vi ju två turneringar till, så vi uppmuntrade folk att komma till Medis eller Odenplan istället. På Odenplan var det många som frågade ifall det fanns några fler tillfällen, då behövde vi ju tyvärr säga att det var den sista turneringen för i år.

Men kommer streetfotbollen tillbaka under 2023?
Det tror och hoppas jag verkligen! Det fick ordentlig spridning i sociala medier också, vilket innebär att det finns en bas av tidigare spelare och en kännedom som det går att bygga vidare på. Vi skulle kunna göra så mycket mer: en längre Stockholmsturné med fler stopp och tydligare marknadsföring för klubben och vårt budskap, till exempel.

Vad är budskapet?
Dels att det ska vara så kravlöst som möjligt att spela fotboll och idrotta - nästan ingen som ställde upp i turneringarna hade idrottskläder, det var superkul att folk bara körde ändå. Vi vill också belysa bristen på anläggningar i innerstan, med exceptionellt kreativa lösningar som behövs för att barn och unga ska kunna idrotta.

Ett av målen från finalen i Oden Edition.

Vad var svårast?
Hm, det varierar lite! På plattan var det så himla många lag och mycket att hålla ordning på. På Odenplan började det ösregna mitt under turneringen, ett skyfall verkligen. Men vi kämpade oss igenom det!

Slutligen: känner du dig nöjd med evenemanget?
JA! Verkligen. Har varit superroligt att anordna, tror och hoppas också att det var roligt för alla deltagare och åskådare.

Tack!

Föregående
Föregående

Nominera NSK-ledare till Götsénstipendiet 2022!

Nästa
Nästa

NSKs valdebatt Stockholms mest välbesökta