Tjejraketen - NSK satsar på flickor i bordtennis!

Från bordtennishallen till trampolinparken – NSK har påbörjat en satsning för klubbens flickor i bordtennis. Med bra tränarförebilder och sociala aktiviteter utöver träningarna hoppas man kunna öka intresset för bordtennis.

NSK:are som lägger upp bollen för serve

NSK har pratat med klubbens sportchef i bordtennis, Daniel Schaffer, om hur satsningen kommer se ut i praktiken. 

- Under året har vi - förutom pingisträningarna - flera sociala aktiviteter planerade. Vi tror att det kommer stärka gruppsammanhållningen vilket i sin tur ökar intresset för sporten. Exempelvis var vi nyligen på Jumpyard med gruppen vilket var en rolig dag bland trampolinerna!

Utöver träningarna och de sociala aktiviteterna nämner Daniel betydelsen av att skapa goda förebilder för tjejerna. Klubben har bland annat fått in en duktig tränare, Maja Andersson, före detta proffs. Hon har meriter från ungdomslandslaget och Sveriges högsta liga, pingisligan, där hon har representerat Halmstad BTK och Falkenbergs BTK.

- Förutom att hon är en duktig tränare med fina erfarenheter så är hon en jättebra förebild för våra spelare. Det märks att hon inspirerar spelarna med sina erfarenheter. Jag har hört från flera spelare att hon är mycket uppskattad.

Daniel har höga förhoppningar om vad satsningen kommer leda till. Han berättar att denna satsning är viktig i klubbens arbete att vara en klubb för alla. 

- Oavsett om man är nybörjare eller elitspelare erbjuder vi alla en rolig och utvecklande miljö som skapar fina upplevelser. För att en spelare ska utvecklas så handlar det om att de får matchas och träna på sin nivå i en grupp man trivs i. 

- Det här är första året vi gör denna satsningen. Vi hoppas att det kommer att uppskattas och att ännu fler vill vara med och köra.

Föregående
Föregående

Kallelse till årsmöte 3 april 2023

Nästa
Nästa

NSK lanserar fysträning på Sveavägen!