Sportchefen om sommarlägret i innebandy och visionen framåt

Sista veckan på NSK:s sommarläger i innebandy går mot sitt slut. Vi fick hänga med en dag och prata med Linus Söderlund, NSK:s sportchef i innebandy, om hur verksamheten ser ut och visionen framåt.

Det är sista veckan innan skolorna drar igång igen och i Hjorthagshallen finner vi ett gäng NSK:are som tränar för fullt. Enligt sportchefen Linus är klubbens sommarläger en viktig del av verksamheten.

– Det ger våra spelare en blick för verksamheten i stort. De yngre får se upp till de äldre, och de äldre får även lära ut till de yngre, säger Linus och fortsätter:

– Det skapar en klubbkänsla. Att man får samarbeta och träna med andra spelare som man vanligtvis inte kör med gör också att man får nya kompisar. 

Skottträning på innebandylägret.

Glädjen för sporten

Linus började som sportchef i innebandyn i början av sommaren. Men innebandy är något han har hållit på med länge.  

– Jag började när jag var fyra år.

– För mig var det lagsammanhållningen och glädjen för sporten som gjorde att jag fastnade. Innebandy är en av världens snabbaste sporter. På match spelar man 45 sekunder till 1,5 minuter i taget och då ger man järnet. 

Linus Söderlund.

Visionen

Som sportchef har han redan dragit igång fler mixgrupper.

– I mixgrupper kör både killar och tjejer tillsammans. De kör i dessa grupper från knatteskolan ett par år tills de börjar tävla. Tidigare när jag har kört på det här konceptet har det fungerat väldigt bra.

– Att vi mixar killar och tjejer visar också att alla är med på samma villkor och enligt min erfarenhet får det fler tjejer att vilja fortsätta, säger Linus.

Framåt hoppas Linus att verksamheten fortsätter växa.

– Jag vill att det ska finnas lag i varje ålder. Att man alltid ska kunna se uppåt. Det inkluderar då även seniorlag. 

– En annan sak jag vill vara med och utveckla är multisportandet, alltså att man kan hålla på med fler sporter samtidigt. Det är något jag tror kan öka den långsiktiga glädjen för idrottandet.

Föregående
Föregående

Nu startar fjärde terminen av NSK:s träningar för barn och familjer som flytt kriget i Ukraina

Nästa
Nästa

NSK:s öppna sommarträningar i Vasaparken är i full gång!