NSK och Kista SC:s träningsdag uppmärksammad i tidningen!

Fotboll är ett verktyg med potential att skapa integration. Därför anordnade NSK tillsammans med Kista SC en träningsdag för att spelarna skulle få träffas och samarbeta med spelare från en annan del av staden.

Dagen inleddes med teambuildingsaktiviteter för att spelarna skulle få lära känna varandra. Här delades spelarna in mindre grupper om sex till åtta spelare med häften från NSK respektive Kista SC. Efter att spelarna börjat lära känna varandra startade träningspasset.

Efter lunchen var det dags för workshop om värdegrund. Även här delades spelarna in i mindre grupper och fick tillsammans med en ledare diskutera frågor om NSK:s värdegrund och hur man är en bra lagkamrat och visar respekt på fotbollsplanen.

Därefter fick spelarna spela matcher där det också var blandat NSK och Kista SC-spelare. Målet var att ta med det som diskuterats på workshopen och omsätta det i matchsituation.

Vi har pratat med Henrik Axelsson som var projektledare om hur dagen gick:

- Det var en fantastisk dag på många sätt och vis och jag blev verkligen positivt överraskad över hur öppna spelarna var för att samarbeta med nya personer som de aldrig tidigare träffat. Man märker att oavsett vilken del av staden man kommer ifrån så kan man samarbeta. Även att de var så duktiga på att omsätta det vi pratat om på workshopen in i en matchsituation.

Henrik fortsätter med vad han har för förhoppning att detta leder till:

- Jag hoppas att spelarna tar med sig detta som en positiv upplevelse. Att vi kan minska motsättningar och fördomar som kan finnas mellan stadens områden. Jag tror att sådana här projekt skulle kunna genomföras på fler plan i samhället. Fotbollen är ett bra verktyg att jobba med då det är ett gemensamt intresse och en bra grund att bygga en sådan dag på.

Träningsdagen har även blivit uppmärksammad i Mitt i Vasastan. Läs artikeln genom att klicka här.


Föregående
Föregående

NSK lanserar fysträning på Sveavägen!

Nästa
Nästa

Nominera NSK-ledare till Götsénstipendiet 2022!