NSK träffar idrottsborgarrådet - Ukraina-satsning uppmärksammad i SVT

Den 4:e maj besökte Stockholms idrottsborgarråd Karin Ernlund NSK för att diskutera klubbens förutsättningar och integrationsarbete. Norrmalm har sämst anläggningsförutsättningar i Stockholm (och antagligen i Sverige) med hela 7 900 barn och unga som måste samsas på yta motsvarande en 11-spelsplan. Trots den allvarliga bristen ska dock endast en 7-spelsplan byggas i den nya innerstadsdelen Hagastaden, då detaljplanerna är gjorda utefter felaktiga underlag - något som NSK tidigare slagit larm om. Under mötet fördes konstruktiv dialog kring potentiella lösningar på anläggningsbristen och hur dialogen mellan förvaltning, nämnd och föreningar kan förbättras. Vi ser fram emot en fortsatt nära dialog kring frågorna inför och efter valet, med fortsatt fokus på att ändra detaljplanen och bygga ut Haga BP till en 11-spelsplan.

Anläggningssituationen i Stockholms innerstad är och har länge varit katastrofal. Utan ett fungerande samarbete mellan föreningar, förbund och politiker kommer vi ingenstans. Dialogen oss och idrottsborgarrådet emellan kan vara ett viktigt första steg framåt.
— Martin Carlon, ordförande Norrtulls SK

NSKs integrationsarbete går fram med stormsteg och är bland annat nyblivna medlemmar i Stockholm Stads Integrationspakten, där klubben kan samverka med staden, aktörer från civilsamhället och näringslivet. NSKs träningar för barn och unga som flytt kriget i Ukraina besöktes i maj av såväl idrottsborgarrådet som SVT, vilka gjorde ett inslag som går att se i videospelaren nedan. Ukraina-träningarna har sommaruppehåll från den 9:e juni till förmån för öppna träningar i Vasaparken under hela juli månad, måndag-fredag kl. 10-15.

Föregående
Föregående

NSK anordnar Stockholms största idrottspolitiska valdebatt!

Nästa
Nästa

Kallelse Årsmöte22