NSK nominerade till Årets Idrottsförening på Eldsjälsgalan!

Vi kan med glädje & stolthet presentera oss som finalister i Eldsjälsgalans Årets Idrottsförening 2022!

Under Eldsjälsgalan delar Folkspel i samarbete med Riksidrottsförbundet ut priser för att hylla några av alla de eldsjälar som finns inom svenskt föreningsliv. I år har Eldsjälsgalan valt att premiera inkluderande föreningar, som för alla oavsett hudfärg och etnicitet arbetar med frågan om att utmana vithetsnormer och motverka rasism.

Nomineringen grundar sig i vårt integrationsarbete och berör viktiga frågor som inkludering och rasism, kopplat till den värdegrund vi har i föreningen.

“Sedan Norrtulls SK intensifierade sitt arbete mot rasism och för inkludering 2018 har över 300 nyanlända barn- och ungdomar börjat i klubben. NSK har också hjälpt många och slussat dem vidare till föreningar som erbjuder andra aktiviteter såsom karate och gymnastik eller till andra föreningar i exempelvis fotboll när de har flyttat till ny ort. “

Vårt arbete berör också nya och etablerade vuxna svenskar som får träna tillsammans, oavsett om sporten är innebandy, handboll eller fotboll. Varje vecka arrangerar vi också ett vandrande språkcafé.

I spelaren ovan kan ni se nomineringsfilmen som skapades i samband med att vi blev finalister, och här kan ni läsa hela motiveringen!

Eldsjälsgalan och prisutdelningen genomförs på Cirkus i Stockholm den 16:e mars.

Norrtulls Sportklubb,

En klubb för alla.

Föregående
Föregående

NSK lanserar två nya träningsformer - Träna Mera & Concept Camps!

Nästa
Nästa

Kallelse extrainsatt årsmöte 21/2 2022