Full fart på NSK:s pensionärspingis

NSK har sedan mars haft pingisträning för pensionärer. Träningarna är inte bara en fysisk aktivitet utan också ett tillfälle att knyta nya vänskapsband. Gruppen, tränarna och glädjen för pingis gör träningarna till en plats där både erfarna och nybörjare känner sig välkomna. Vi har intervjuat Katrin, Rolf och Krister för att höra mer om deras upplevelser om träningarna.

Full fart i pingislokalen.

Katrin har spelat i NSK i två månader. Innan dess kommer hennes pingiserfarenhet från jobbets fikaraster där de hade ett pingisbord. Men när hon gick i pension var hon intresserad av att börja med pingis igen.
– Det började med att jag googlade pensionärspingis. Jag kom i kontakt med några andra klubbar, men där var det kö. Här fick jag börja träna direkt.

Rolf har varit med sedan starten av träningarna och gillar utvecklingen han fått sedan dess.
– Det är kul att få instruktioner, inte bara att spela. Man får köra olika övningar, då märker man att man blir bättre. Sedan är det variabelt motstånd, man möter olika vilket är lärorikt, säger Rolf och fortsätter:
– Det är roligare med detta än att bara promenera. Pingis spelade jag mest som yngre. Annars har det varit tennis sista 30 åren.

För Rolf är det extra speciellt att spela i NSK då hans barnbarn också gör det.
– Mitt barnbarn spelar också i NSK. När han var lite spelade vi pingis på bordet vid verandan. Det var så det började för honom, säger Rolf.

En som länge varit engagerad i NSK är Krister.
– Jag är medlem i NSK och har också suttit i styrelsen, säger Krister och fortsätter:
– Jag är med för att det är roligt, men viktigast är att det är 90 minuter stenhård motion. Man får röra sig ordentligt, så mycket motion får man inte annars. Det förlänger livet.

Katrin med backhand.

Sociala gemenskapen

Utöver motionen är träningarna ett forum för en social gemenskap och ett sätt att träffa nya vänner.
– Jag kände ingen här innan, men nu känner jag många, säger Rolf och fortsätter:
– Det är kul med eftersnacket och att fika.

För Krister är det sociala med fika efter träningen en bonus.
– Vi avslutar med kaffe och bullar, vilket är trevligt. Jag kände en person när jag kom hit, i övrigt ingen. Nu är det flera man känner igen.

Katrin hyllar gruppen och ledarna.
– Gruppen är jättetrevlig, väldigt inbjudande. Tränaren är också bra på att se vilka man ska spela med och gör bra grupper snabbt. Sedan är det kul med fritt spel sista halvtimmen. Jag rekommenderar det här till alla, säger Katrin och fortsätter:
– Träningarna gör det lättare att pensionera sig när man har varit arbetsnarkoman. Kanske är kickarna, adrenalinet, man söker.

Rolf med backhand.

Tävlingsandan, forehand och backhand.

Flera i träningsgruppen tävlar. En av dem är Rolf som deltog i pensionärs-DM.
– Det var på kul grej att tävla. Har aldrig gjort det förut. Jag deltog i den äldsta åldersgruppen, födda -39 och tidigare.

Katrin, vilken är din starka sida, forehand eller backhand?
– För mig handlar det om att få tillbaka bollen, säger Katrin skrattande och fortsätter:
– Du får fråga tränaren!

För Krister är det backhand som gäller.
– Jag har ju egentligen fel teknik, alltid varit så. Men den har nog blivit lite bättre. Ambtionen är mer motion och få bollen över nät, att bemästra underskruv är inte det viktigaste.


Tack till Svenska Bordtennisförbundet som möjliggör dessa träningar! #PingPongPower

Föregående
Föregående

Kallelse till årsmöte i NSK

Nästa
Nästa

Vinnarna Götsénstipendiet 2023!